Με πέντε ημέρες καθυστέρηση ο Τσίπρας έκανε σύσκεψη για το ναυάγιο και την πετρελαιοκηλίδα - iefimerida.gr

Με πέντε ημέρες καθυστέρηση ο Τσίπρας έκανε σύσκεψη για το ναυάγιο και την πετρελαιοκηλίδα

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πέντε ημέρες μετά το ναυάγιο (Menelaos Myrillas / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και κατόπιν εορτής, πραγματοποιήθηκε τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Προφανώς, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός από την τεράστια ρύπανση που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα και τις ακτές της νότιας Αττικής, αλλά και από τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών για την καταστροφή.

Ετσι, πέντε ημέρες μετά το ναυάγιο και τρεις μετά την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η θάλασσα του Σαρωνικού, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την επίσπευση της απορρύπανσης στον Σαρωνικό, τη λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού της βύθισης του πλοίου και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για:

  • Την  άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.
  • Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του  αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.
  •  Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
  • Τη συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού. 
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ