Μοσκοβισί: Εγώ υπουργός Οικονομίας της ΕΕ; Εχω χαρακτηριστικά που ελάχιστοι διαθέτουν - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Εγώ υπουργός Οικονομίας της ΕΕ; Εχω χαρακτηριστικά που ελάχιστοι διαθέτουν

Πιερ ΜΟσκοβισί. Πηγή φωτό: AP/ Thanassis Stavrakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι «προσωπικό ζήτημα», αλλά για τη θέση του υπουργού οικονομίας της ΕΕ, «έχω χαρακτηριστικά που ελάχιστοι διαθέτουν», δήλωσε ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, που συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής στο άτυπο Eurogroup και στο Ecofin, απαντώντας σε όσους τον ρώτησαν αν ενδιαφέρεται για τη θέση.

«Γνωρίζω τη δουλειά του υπουργού, υπήρξα υπουργός, έχω λάβει μέρος στο Ecofin και είμαι επίτροπος» εξήγησε ο Μοσκοβισί, που τόνισε ωστόσο ότι είναι μία προσωπική ερώτηση.

«Είναι μια διαρθρωτική πρόταση, πρέπει να αυξήσουμε το δημοκρατικό έλεγχο στο Eurogroup, διότι οι αποφάσεις του έχουν σημαντικές συνέπειες για τους πολίτες. Παράλληλα, πρέπει να έχουμε ισχυρότερη ηγεσία» τόνισε και γι’ αυτό ο Γιούνκερ πρότεινε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι και πρόεδρος του Eurogroup στο μέλλον. «Η συζήτηση βρίσκεται στο τραπέζι, δε σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί αύριο, οι υπουργοί πρέπει να το συζητήσουν» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως ο Γιούνκερ είχε εκφρασθεί υπέρ ενός Ευρωπαίου υπερυπουργού Οικονομικών και Οικονομίας, μια ιδέα που πρόσφατα επαναδιατυπώθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσιάζοντας προχθές τις προτεραιότητές στη δράση του, δύο χρόνια πριν το τέλος της θητείας του, εξέφρασε την επιθυμία «ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία και τα Οικονομικά να γίνει ο υπουργός αυτός» και να είναι επίσης «ο πρόεδρος του Eurogroup (στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσκοβισι ΕΕ Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ