Η καταστροφή της παραλίας στη Γλυφάδα από ψηλά -Μαύρισε η ακτογραμμή [αποκλειστική εικόνα] - iefimerida.gr

Η καταστροφή της παραλίας στη Γλυφάδα από ψηλά -Μαύρισε η ακτογραμμή [αποκλειστική εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο η λέξη καταστροφή μπορεί να περιγράψει την κατάσταση στην παραλία της Γλυφάδας από τη στιγμή που η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στα νότια προάστια.

Η εικόνα της ακτογραμμής (το σημείο είναι μετά την 1η Μαρίνα Γλυφάδας) από ψηλά φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Παρά την άμεση ανταπόκριση και ενεργοποίηση των μηχανισμών του δήμου Γλυφάδας για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε εξαιτίας της αργοπορημένης ενημέρωσης του δημάρχου από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αποδεικνύεται καθοριστικός.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης (σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου) και είναι ξεκάθαρο ότι οι λουόμενοι όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, αλλά ούτε καν να πλησιάσουν την ακτογραμμή, παρά τα όσα είπε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε μία παραλία που βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου χιλιάδες πολίτες και τουρίστες έως και πριν από λίγες ημέρες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, τώρα απλώς γίνονται θεατές της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής καταστροφής των τελευταίων 25 ετών στην Αττική.

Η καταστροφή της παραλίας στη Γλυφάδα από ψηλά -Μαύρισε η ακτογραμμή [αποκλειστική εικόνα] | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται πάντως ότι από την πρώτη στιγμή που σήμανε συναγερμός στη Γλυφάδα για την πετρελαιοκηλίδα, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να μην πηγαίνουν στην παραλία. Παράλληλα, με συντονισμένες προσπάθειες συνεργεία καθαρισμού επιχειρούσαν για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, διαφορετικά η παραθαλάσσια εικόνα της πόλης θα ήταν πολύ χειρότερη.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, αυτό που προέχει τώρα είναι ο καθαρισμός της παραλίας, στη συνέχεια οι μετρήσεις για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού και στη συνέχεια θα καταδυθούν δύτες προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στον βυθό. Για την ώρα, πάντως, συνεχίζεται η διαδικασία της απορρύπανσης στην ακτή, αλλά και στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανικολάου δήλωσε χθες πως ο δήμος Γλυφάδας θα κινηθεί νομικά ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τη ρύπανση, ενώ θα διεκδικήσει και αποζημίωση για την καταστροφή που προκλήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ