Φάλαινα βρέθηκε στα ρηχά σε παραλία στην Κρήτη - iefimerida.gr

Φάλαινα βρέθηκε στα ρηχά σε παραλία στην Κρήτη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λιμενικές αρχές στους Καλούς Λιμένες έχουν στήσει μια επιχείρηση για να σώσουν ένα μικρό φαλαινάκι, μήκους 5 μέτρων και βάρος 1 τόνου, που εντόπισε ένας πολίτης στις 07:00 το πρωί, στα ρηχά της παραλίας της Καραβόβρυσης.

Οταν ο πολίτης που διέρχοταν από το συγκεκριμένο σημείο αντιλήφθηκε την παρουσία του τεράστιου θηλαστικού, ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα προκειμένου να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Από εκείνη τη στιγμή, μαζί με τους λιμενικούς έχουν κινητοποιηθεί πολλοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες σκαφών ώστε να βοηθήσουν τη μικρή φάλαινα να επιστρέψει πίσω στο φυσικό της περιβάλλον, βαθιά μέσα στη θάλασσα, όμως μάταια.

Πιο συγκεκριμένα, το θηλαστικό σύμφωνα με πληροφορίες των λιμενικών που έχουν ενημερώσει και το ΕΛΚΕΘΕ, είναι αποπροσανατολισμένο και σε σύγχυση μετά από τον τραυματισμό στα πλευρά και στην ουρά του και αντί να πάει προς τα ανοιχτά, γυρίζει στα ρηχά - ανατολικά προς το Χρυσόστομο, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Το Λιμενικό Σώμα έχει ζητήσει τη συνδρομή και του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι στο σημείο προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ