Τσιρώνης, ξανά: Συμφέροντα κρατούν μια κοινωνία ολόκληρη εξαρτημένη από το πετρέλαιο - iefimerida.gr

Τσιρώνης, ξανά: Συμφέροντα κρατούν μια κοινωνία ολόκληρη εξαρτημένη από το πετρέλαιο

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δήλωση που έκανε χθες και προκάλεσε σάλο, σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό, αναφέρθηκε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στον Realfm 97,8 σχολίασε τη φράση του ότι «την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας», λέγοντας ότι:

Δεν έγινε με την ανάλυση μου, έγινε με την απομόνωση μίας λέξης, αλλά δεν πειράζει, αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Αυτό το οποίο είπα και το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα πάρα πολύ ισχυρά που κρατούν την κοινωνία εξαρτημένη στο πετρέλαιο.

«Πλοία όπως το Αγία Ζώνη δεν στεγανοποιούνται πλήρως»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο θέμα της στεγανοποίησης ενός πλοίου όπως το «Αγία Ζώνη II».

«Μην έχουμε καμία αυταπάτη ότι μπορούμε να χτίσουμε τοίχο γύρω από ένα καράβι και να μην βγει το μαζούτ. Το μαζούτ πάει πάνω, πάει κάτω, πάει στο βυθό και όποιος νομίζει ότι μπορεί να “κλειδώσει” ένα τέτοιο πλοίο να έρθει να μας το πει πώς γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ