Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στο Παρίσι - iefimerida.gr

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στο Παρίσι

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε Γάλλο στρατιώτη στο Παρίσι το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, ο δράστης έχει συλληφθεί, ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο στρατιώτης ακινητοποίησε άμεσα τον άντρα, ο οποίος έκανε αναφορές στον Αλλάχ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien ο δράστης επιτέθηκε πισώπλατα στον στρατιώτη, ενώ ανέφερε το «Ισλαμικό Κράτος». Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Johana Primevert, είπε ότι το περιστατικό έγινε στο σταθμό Chatelet του μετρό στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς επιθέσεων με στόχο στρατιώτες που περιπολούν σε ευαίσθητα σημεία στη Γαλλία, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών που έχουν προκαλέσει το θάνατο άνω των 230 ατόμων στη χώρα την τελευταία τριετία.

Η επίθεση έγινε ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αλλαγές όσον αφορά στη δράση της Επιχείρησης Sentinelle κι ότι θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε εποχικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ