«Ελληνικός Χρυσός»: Ξεκινά επίσημα η διαδικασία της διαιτησίας - iefimerida.gr

«Ελληνικός Χρυσός»: Ξεκινά επίσημα η διαδικασία της διαιτησίας

Φωτογραφία: Ελληνικός Χρυσός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιδόθηκε και επίσημα στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η αίτηση προσφυγής σε διαιτησία του ελληνικού δημοσίου.

Με την κοινοποίηση αυτή ξεκινά επίσημα η διαδικασία της διαιτησίας.

Η Διαιτησία σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες. Το επίμαχο ζήτημα είναι η μεταλλουργική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί στις Σκουριές, και ειδικότερα η επιτόπου δοκιμή σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεθόδου της ακαριαίας τήξης (flash smelting) που προβλέπεται στη σύμβαση.

Δεν περιλαμβάνεται στο αντικείμενο της Διαιτησίας η εγκατάσταση της Ολυμπιάδας, η αδειοδότηση της οποίας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100%.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη, δύο ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις της Eldorado Gold ότι θα αναστείλει τη λειτουργία της Ελληνικός Χρυσός, θυγατρικής της στην Ελλάδα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε στην καναδική εταιρεία τις άδειες για επέκταση των εργασιών της στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ικανοποιώντας άμεσα το ένα από τα δύο αιτήματα της Eldorado.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικός χρυσός διαιτησία δημόσιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ