Συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου χρήματος ο αναπληρωτής διευθυντής του σωφρονιστικού συστήματος της Ρωσίας - iefimerida.gr

Συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου χρήματος ο αναπληρωτής διευθυντής του σωφρονιστικού συστήματος της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής σωφρονιστικής διοίκησης Όλεγκ Κορτσούνοφ συνελήφθη κατηγορούμενος για κατάχρηση δημόσιου χρήματος ύψους τουλάχιστον 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε σήμερα η ερευνητική επιτροπή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Κορτσούνοφ επωφελήθηκε από τη θέση του για να διογκώσει τις τιμές δύο δημόσιων συμβολαίων που εγκρίθηκαν το 2015 και το 2016 για την παράδοση καυσίμων και διατροφικών προϊόντων στο τεράστιο σύστημα των ρωσικών φυλακών.

«Οι ενέργειες του Κορτσούνοφ και των συνεργών του είχαν αποτέλεσμα ζημία άνω των 160 εκατομμυρίων ρουβλίων για τη σωφρονιστική διοίκηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή έρευνας.

Ο Κορτσούνοφ συνελήφθη χθες στο γιοτ του, όπου οι ερευνητές κατέσχεσαν πολλά εκατομμύρια ρούβλια σε μετρητά και μια συλλογή πολυτελών ρολογιών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα επικρίνεται συχνά από μκο και οικογένειες κρατουμένων για τις πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις των φυλακών και για τη βία και την κακομεταχείριση που υφίστανται οι κρατούμενοι.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι θεαματικές συλλήψεις για διαφθορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ακόμη και υπουργών και κυβερνητών επαρχιών.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ωστόσο ότι οι συλλήψεις, στις οποίες δίνεται μεγάλη δημοσιότητα, είναι προπέτασμα καπνού που αποκρύπτει την έκταση του φαινομένου που φθάνει μέχρι το υψηλότερο κρατικό επίπεδο, έως και το περιβάλλον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ