Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή

Στις πληγείσες περιοχές από την πετρελαιοκηλίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποδοθούν για μια φορά ευθύνες όχι μόνο επιχειρησιακές αλλά και πολιτικές για την ρύπανση στον Σαρωνικό, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ελληνικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τις παραλίες της Αττικής που μαύρισαν από την πετρελαιοκηλίδα προκειμένου να δει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την ολιγωρία των Αρχών, που είχαν ως αποτέλεσμα το τεράστιο αυτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή | iefimerida.gr 0

«Ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, η ΝΔ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε «υπάρχουν επιτέλους και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Ακόμα και αν κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό τους προϊστάμενο και πρέπει να παραιτηθεί». Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει από τους ευρωβουλευτές του να διερευνήσουν και να εισηγηθούν στην ΕΕ την εξεύρεση πόρων για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν «βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα», ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Ποιος έκρινε αξιόπλοο το καράβι; Πώς βουλιάζει το καράβι σε συνθήκες νηνεμίας μέσα στο λιμάνι; Γιατί άργησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποίηθηκαν όλα τα σκάφη του λιμενικού, όπως έπρεπε;».

«Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα ατύχημα που συνέβη μέσα στο λιμάνι, σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει στην ανοιχτή θάλασσα», ανέφερε.

Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή | iefimerida.gr 1

Ασκώντας συνολική κριτική στην κυβέρνηση, είπε ότι για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πιάστηκε απροετοίμαστη, πρώτα στις πυρκαγιές και μετά στο περιστατικό του ναυαγίου μέσα στο λιμάνι. Σημείωσε, δε, ότι η Αττική, για δεύτερη φορά, γνωρίζει περιβαλλοντική καταστροφή μετά τις πυρκαγιές. Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια, είπε, για να καθαρίσει ο Σαρωνικός, αλλά, δυστυχώς, μία ημέρα ανικανότητας ήταν αρκετή για την καταστροφή.

Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή | iefimerida.gr 2
Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή | iefimerida.gr 3

Σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του, ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώνεται από τους δημάρχους για την έκταση της καταστροφής και για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν την ρύπανση στις ακτές τους. Πρώτα από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και στην συνέχεια στον Άγιο Κοσμά από τους δημάρχους Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο και τέλος από τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ