ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 11,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Εργα για τη βελτίωση υποδομών στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης [λίστα]

Από εθνικούς πόρους η χρηματοδότηση/Φωτογραφία: Eurokinissi
Από εθνικούς πόρους η χρηματοδότηση/Φωτογραφία: Eurokinissi

Εργα ύψους 11,6 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για τη βελτίωση υποδομών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για οκτώ νέα έργα που αφορούν σε υποδομές, όπως η επισκευή και ο εξοπλισμός κτιρίων της Περιφέρειας, η συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα (αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός κλπ).

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας θα διερευνηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των αναγκαίων αυτών έργων.

Τα έργα

  1. Συντήρηση -επισκευή και εξοπλισμός κτιρίων της Περιφέρειας ΑΜΘ
  2. Αντικατάσταση παλαιών στηθαίων ασφαλείας με νέα στο οδικό δίκτυο
  3. Αγροτικός εξηλεκτρισμός
  4. Εμβολιασμός βοοειδών
  5. Ελεγχος πόσιμων υδάτων, νερών αναψυχής και λυμάτων-αποβλήτων
  6. Βελτίωση-διαπλάτυνση της 10ης επαρχιακής οδού
  7. Αποκατάσταση φράγματος ρέματος Καλύβα Κομάρων Ν. Εβρου
  8. Μελέτες αναδασμών στην Περιφέρεια ΑΜΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.