Σε κλοιό ΔΝΤ το Μαξίμου -«Θολώνει» η καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Σε κλοιό ΔΝΤ το Μαξίμου -«Θολώνει» η καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο

Ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για νέα μέτρα το 2018 (INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Θολώνει» το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, αφού ο «λογαριασμός» παραμένει ανοικτός και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για το 2018, το ΔΝΤ δεν αποκλείεται να ζητήσει νέα μέτρα.

Στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχει έντονος προβληματισμός και τα στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Όλα τα παραπάνω έχουν απασχολήσει εκτενώς κλειστές συσκέψεις που έχουν γίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο παρουσία των κκ Τσακαλώτου- Χουλιαράκη, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τη συζήτηση άνοιξε χθες, δημοσίως, κυβερνητικός αξιωματούχος. Ενώ στο ερώτημα τι θα γίνει αν διαπιστωθεί απόκλιση, κυβερνητική πηγή, αρκέστηκε στο
να πει πως : «σε περίπτωση μικρής απόκλισης στα έσοδα, το όποιο κενό θα καλυφθεί από υπέρβαση σε άλλους τομείς που εξελίσσονται θετικά». Ενώ ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε στη ΔΕΘ για το ενδεχόμενο των νέων μέτρων είπε γενικόλογα πως: «έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες να αμυνθούμε σε παράλογες επιλογές και απαιτήσεις».

«Καίγονται» να κλείσει η αξιολόγηση φέτος
Κατά τα λοιπά, κρίσιμος παράγοντας στις διαβουλεύσεις για τα περιθώρια και τον τρόπο εξόδου από το Μνημόνιο και το χρέος, αποτελεί ο χρόνος ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης. Εξ’ αυτού του λόγου ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει να από όλους τους υπουργούς να ανεβάσουν ταχύτητα.

Τον Ιανουάριο του 2018 θα κληθεί το Ταμείο να αποφασίσει αν και πώς θα συνεχίσει το Stand By arrangement στο πρόγραμμα. Ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει να επικυρωθούν τα στοιχεία από την Elstat. Με φόντο τα παραπάνω, από το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπουν σε ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στα τέλη Δεκεμβρίου,- αρχές Γενάρη το αργότερο-, ενώ από το Μαξίμου αποφεύγουν να μιλήσουν με ακρίβεια και δηλώνοντας ότι «αυτός είναι ο στόχος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ