ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

BBC: Το μεγάλο πρόβλημα με το σαφράν

Shutterstock
Shutterstock

Εκτενές ρεπορτάζ για το σαφράν δημοσιεύει το BΒC.com, θέλοντας να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του σαφράν ή αλλιώς του κρόκου Κοζάνης. Το ιδιαίτερα ακριβό μπαχαρικό, είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά. Βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αφήνει απαλό το δέρμα και τα μαλλιά σας και είναι απαραίτητο σε ένα ευρύ φάσμα πιάτων από τα σουηδικά κουλουράκια μέχρι την ισπανική παέγια. Επομένως, τι το σταματά να γίνει τόσο «μοντέρνο» όσο ο κουρκουμάς και η κανέλα; 

Ο δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο, κάνει ο ίδιος μια δοκιμή βάζοντας στο στόμα του μια μικρή ίνα και αισθάνεται ικανοποιημένος από το έντονο λουλουδάτο άρωμα, τις νότες από μέλι και την ελαφριά στυπτικότητα.

«Μου είπαν ότι αυτή η δοκιμή γεύσης είναι απαραίτητη για να καταλάβω αν αυτό που αγόρασα είναι καλό σαφράν. Αλλωστε, εάν έχετε ξοδέψει περισσότερες από 5 λίρες για ένα γραμμάριο, θέλετε να είστε σίγουροι ότι αυτό που πήρατε είναι αληθινό» αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Το σαφράν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις έθνικ κουζίνες, από το Μαρόκο έως τα Ιμαλάια, είναι απαραίτητο για  πιάτα όπως το ριζότο Milanese και το κάρυ του Κασμίρ. 

Διαβάστε ποιο είναι το πρόβλημα με το σαφράν στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.