Η 25χρονη που αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία να κάνουν ποδήλατο - iefimerida.gr

Η 25χρονη που αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία να κάνουν ποδήλατο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το ποδήλατο να γίνει το μέσο που θα φέρει τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας πιο κοντά στην ανεξαρτησία τους;

Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα και ειδικά στην πρωτεύουσα της, δίνεται αγώνας υπέρ της χρήσης του ποδηλάτου. Όχι απλώς σαν μέσο για να απολαύσουμε μια απογευματινή βόλτα (που ούτε αυτό πολυκάνουμε), αλλά σαν τρόπος ζωής και μετακίνησης στην πόλη.

Το ίδιο και στη Σαουδική Αραβία, μόνο που εκεί το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια απλή, τελικά, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους.

Για την ακρίβεια, εκεί η συμφόρηση και η κρίση είναι περισσότερο ανθρωπιστική, καθώ παραμένει μια από τις πιο εχθρικές για τα δικαιώματα και την ελευθερία των γυναικών, χώρα.

Εκεί η συγκατάθεση ενός άντρα είναι υποχρεωτική ώστε μια γυναίκα να έχει πρόσβαση στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ενώ για κάθε απόπειρα φεμινιστικής ακτιβιστικής δράσης ελλοχεύει ο κίνδυνος της σύλληψης.

Διαβάστε για την 25χρονη που αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν ποδήλατο στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ