Eurostat: Ενισχυμένη η απασχόληση σε Ευρωζώνη και Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο - iefimerida.gr

Eurostat: Ενισχυμένη η απασχόληση σε Ευρωζώνη και Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Σωτήρης Δημητρόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει να ενισχύεται η απασχόληση στην Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο αν και ο ρυθμός επιβραδύνθηκε ελαφρά. Αυξημένη εμφανίζεται και η απασχόληση στην Ελλάδα κατά 0,8%.

Ειδικότερα, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,4% στην Ευρωζώνη το β΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Το α΄ τρίμηνο του 2017 η απασχόληση είχε αυξηθεί κατά 0,5%.

Σε ετήσια βάση η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,6% στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat συνολικά 235,4 εκατ. άντρες και γυναίκες έχουν εργασία στην Ε.Ε. των 28, εκ των οποίων οι 155,6 εκατ. στην Ευρωζώνη. Αυτά είναι τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ποτέ καταγραφεί και στις δύο περιοχές, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η Μάλτα (+1,0%), η Ισπανία (+0,9%), η Ελλάδα και η Πολωνία (+0,8%) κατέγραψαν τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Στον αντίποδα, μείωση της απασχόλησης καταγράφηκε σε Κροατία (-0,8%), Λετονία (-0,7%), Ρουμανία (-0,6%), και Εσθονία (-0,5%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat Απασχόληση Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ