Η ακτοφυλακή της Ρουμανίας διέσωσε 153 πρόσφυγες που κινδύνευαν να πνιγούν στη Μαύρη Θάλασσα - iefimerida.gr

Η ακτοφυλακή της Ρουμανίας διέσωσε 153 πρόσφυγες που κινδύνευαν να πνιγούν στη Μαύρη Θάλασσα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 150 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά των ρουμανικών ακτών, καθώς το σκάφος το οποίο τους μετέφερε κινδύνευε να βυθιστεί, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Είναι το πέμπτο σκάφος, από τα μέσα Αυγούστου, που μεταφέρει μετανάστες και το οποίο αναχαίτισαν οι αρχές της Ρουμανίας, που αντιμετωπίζουν μια αύξηση των διελεύσεων μεταναστών μέσω της Μαύρης Θάλασσας με προέλευση την Τουρκία.

Το πλεούμενο, που εντοπίστηκε στα 35 ναυτικά μίλια από τη ρουμανική ακτογραμμή, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Μίντια (ανατολική Ρουμανία) από σκάφος της συνοριοφυλακής.

«Συνολικά 153 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 53 παιδιά και 51 γυναίκες, επέβαιναν σε αυτό», δήλωσε ο υπαρχηγός της ακτοφυλακής της Κωνστάντζας Κρίστιαν Τσίκου μετά το τέλος αυτής της δύσκολης επιχείρησης διάσωσης.

«Η θάλασσα ήταν τρικυμιώδης, με κύματα ύψους δύο ακόμη και τριών μέτρων. Τα πρόσωπα αυτά ήταν σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση, διατρεχοντας τον κίνδυνο να πνιγούν ή να βυθιστεί το σκάφος τους», πρόσθεσε.

Οι μετανάστες, Ιρακινοί στην πλειονότητά τους, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο προτού παραδοθούν στις μεταναστευτικές αρχές.

Η Ρουμανία, η οποία δεν ανήκει στον Χώρο Σένγκεν, μέχρι τώρα γενικά παρέμενε αλώβητη από την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ.

Όμως το Βουκουρέστι φοβάται ότι η Μαύρη Θάλασσα ενδέχεται να μετατραπεί σε μια εναλλακτική οδό για τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Περίπου 570 μετανάστες έχουν αναχαιτιστεί από τους Ρουμάνους σε αυτή τη θαλάσσια διαδρομή στη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, ενώ από το 2015 ήταν ελάχιστοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ