ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Ερευνα βρήκε την ιδανική ηλικία γάμου -Διαφορετική από ό,τι έλεγαν μέχρι τώρα

Η ιδανική ηλικία γάμου /Φωτογραφία: Shutterstock
Η ιδανική ηλικία γάμου /Φωτογραφία: Shutterstock

Εχοντας περάσει πλέον στο στάδιο κατά το οποίο το διαζύγιο να θεωρείται κάτι παραπάνω από ένα πιθανό ενδεχόμενο για όλα τα ζευγάρια έρευνες δεν στοχεύουν πλέον να αναζητήσουν ποια είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτείς και να μην χωρίσεις, αλλά για να παντρευτείς και να παραμείνεις παντρεμένος για τουλάχιστον πέντε χρόνια. 

Το «πέντε χρόνια» σύμφωνα με τον Independent είναι ένα... αξιοπρεπές διάστημα για να παραμείνει ένα ζευγάρι παντρεμένο και ένα ικανό διάστημα για να καταλάβουν και οι δύο ότι μάλλον κάτι δεν... λειτουργεί καλά. Σε ενδεχόμενο χωρισμό πριν τα πέντε χρόνια, συγγενείς και φίλοι... τρελαίνουν το χωρισμένο ζευγάρι με ερωτήσεις του τύπου «δεν έβλεπες τα σημάδια νωρίτερα;», ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν και πίσω τα 100 ευρώ που είχαν κάνει δώρο στο γάμο. 

Ερευνητές πάνω στις συνήθειες γύρω από τα διαζύγια, του πανεπιστήμιου της Γιούτα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων στην πενταετία μετά το γάμο σημειώνεται σε ζευγάρια που παντρεύτηκαν σε ηλικία 28 με 32 ετών. Με άλλα λόγια αν θέλεις κανείς να έχει τις λιγότερες δυνατές πιθανότητες να χωρίσει στην πενταετία, θα πρέπει να παντρευτεί ενώ είναι μεταξύ 28 με 32 ετών. Αρα αυτή είναι και η ιδανική ηλικία γάμου. 

Παλαιότερες έρευνες ανέφεραν ότι όσο πιο μεγάλος παντρεύεσαι, τόσο λιγότερες πιθανότητες να χωρίσεις έχεις. Ωστόσο, όλα αυτά ανατρέπονται. 

Η τελευταία έρευνα, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τις περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν στην πενταετία έχουν όσοι παντρεύτηκαν στα 20 τους και όσοι παντρεύονται μετά τα 45. 

Μάλιστα, για κάθε χρόνο που προστίθεται στην πλάτη μας μετά τα 45 αυξάνονται κατά 5% οι πιθανότητες διαζυγίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.