Eldorado, Fraport, Ελληνικό: Η κυβέρνηση «φρενάρει» στην πράξη το αφήγημα των επενδύσεων - iefimerida.gr

Eldorado, Fraport, Ελληνικό: Η κυβέρνηση «φρενάρει» στην πράξη το αφήγημα των επενδύσεων

Το έργο στην Ολυμπιάδα (hellas-gold.com)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελληνο-ιταλική συνάντηση κορυφής, η οποία θα γίνει αύριο Πέμπτη στην Κέρκυρα με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων, θα εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση για να διασκεδάσει τις δυσμενείς γι’ αυτήν εντυπώσεις που δημιουργούνται από τον κίνδυνο να τιναχθούν στον αέρα όλες οι μεγάλες και εμβληματικές ξένες επενδύσεις στη χώρα.

Επίθεση της κυβέρνησης στη Fraport

Μετά την περίπτωση της Eldorado, που προειδοποίησε ότι σε 10 ημέρες βάζει λουκέτο και αποχωρεί από την Ελλάδα, ήρθε η απρόκλητη επίθεση του υπουργού κ. Σπίρτζη εναντίον της Fraport, που εκμεταλλεύεται τα περιφερειακά αεροδρόμια, για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που έχει υποχρέωση από τη σύμβαση παραχώρησης να κάνει σε αυτά (η εταιρεία, πάντως, απάντησε άμεσα και με στοιχεία για τη λειτουργική σκοπιμότητα αυτών των καθυστερήσεων, μέσα στην τουριστική σεζόν).

Αναβολή του ΚΑΣ -Στον «αέρα» το Ελληνικό

Και ως... κερασάκι στην τούρτα ήρθε σήμερα η αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο θα ελάμβανε την τελική του απόφαση για την ανακήρυξη ή μη (και πόσης έκτασης) του Ελληνικού σε... αρχαιολογικό χώρο! Η αναβολή προκλήθηκε από πλευράς κυβέρνησης, επειδή είχε πληροφορίες ότι η απόφαση του ΚΑΣ θα ήταν τέτοια που θα οδηγούσε την εταιρεία που έχει επενδύσει στο Ελληνικό (συνολικά η επένδυση υπολογίζεται στα 8 δισ.) στον δρόμο της Eldorado.

Υπενθυμίζεται ότι και η προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ αναβλήθηκε για τον ίδιο λόγο, ενώ τρέχουν οι προθεσμίες για την οριστική αδειοδότηση της επένδυσης και οι υπεύθυνοι της εταιρείας προειδοποιούν ότι το όλο έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Μακρινές οι εκκλήσεις Τσίπρα σε ξένους επενδυτές

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ακούγονται πολύ... μακρινές (κι ας έγιναν πριν λίγα 24ωρα) οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα στους ξένους επενδυτές να «αγοράσουν Ελλάδα» και ότι η χώρα «διψάει για επενδύσεις!». Πλέον, όλο το αφήγημα Τσίπρα για στροφή στην επιχειρηματικότητα και Grinvest απειλείται με κατάρρευση σαν πύργος στην άμμο.

Η αυριανή συνάντηση στην Κέρκυρα, την οποία θα εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση για να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα, θα είναι σε επίπεδο κορυφής, αφού θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι, έχοντας ο καθένας έξι υπουργούς στο πλευρό του.

Μάλιστα, ενόψει και της συνάντησης αυτής, η κυβέρνηση έσπευσε να ρυθμίσει και τα τελευταία θέματα για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane.

Με ένα άρθρο διαγράφηκαν χρέη συνολικού ύψους 692.161.809,27 ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, σε εφαρμογή και της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών. Κύκλοι της ΝΔ σημείωναν με σημασία ότι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ήθελε να πωλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ, ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ είχε... βγει στους δρόμους, μιλώντας για «ξεπούλημα». Και ως κυβέρνηση, πλέον, εκχώρησε τους σιδηροδρόμους στην ίδια εταιρεία, έναντι μόλις 45 εκατ. ευρώ...

Αναμένεται ότι στην Κέρκυρα θα συζητηθούν και θέματα όπως η ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fraport Eldorado ελληνικό ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ