Οι «κεραυνοί» από τα διεθνή ΜΜΕ τρόμαξαν το Μαξίμου -Θέλουν να πείσουν ότι ισχύει το προσκλητήριο στους επενδυτές - iefimerida.gr

Οι «κεραυνοί» από τα διεθνή ΜΜΕ τρόμαξαν το Μαξίμου -Θέλουν να πείσουν ότι ισχύει το προσκλητήριο στους επενδυτές

Ισχυρό πλήγμα στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης- εντός και εκτός συνόρων- περί εκτίναξης των ιδιωτικών επενδύσεων επέφερε η αντίδραση της Eldorado Gold και οι προειδοποιήσεις ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν να σημάνει «κόκκινος συναγερμός» στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Μάλιστα, μερίδα ανταποκριτών του ξένου Τύπου πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου και οι κυβερνητικοί προχώρησαν στις κατάλληλες διευκρινίσεις. Καθώς είχαν προηγηθεί «κεραυνοί» από τα διεθνή ΜΜΕ , κάτι που τους ανάγκασε στο να προβούν σε διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται ζήτημα δυσπιστίας και ότι δεν ακυρώνεται το προσκλητήριο Τσίπρα στους επενδυτές.

Συνεπικουρώντας την εν λόγω «επιχείρηση», και οι υπουργοί συνέχισαν να δίνουν τον δικό τους αγώνα από τα τηλεοπτικά πάνελ. Εξηγώντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον, ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι «η εταιρεία είναι αυτή που θέλει να πολιτικοποιήσει το θέμα».

Σε αμηχανία και οι βουλευτές
Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως, οι οποίοι ούτως ή άλλως βρίσκονται σε δύσκολη θέση για πολλαπλά ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής τοποθετήθηκαν κάπως προβληματισμένοι.

Και στην προσπάθειά τους να πείσουν ένα μέρος του ακροατηρίου τους ότι δεν διώχνουν επενδυτές, υπογράμμιζαν την άποψη ότι άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας». Ενώ δεν παρέλειπαν ότι προφανώς και θέλουν να διασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου Eldorado επενδύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ