Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ

«Σώσε» το φαγητό σου από το πολύ αλάτι -Τι να κάνεις αν σου παραπέσει [εικόνες]

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay

Το φαγητό για να νοστιμέψει θέλει αλάτι. Είναι το συστατικό που έχει τη «μαγική» ιδιότητα να ζωντανεύει τις γεύσεις και χωρίς αυτό καθετί να είναι άγευστο.

Ωστόσο, όπως όλα, θέλει μέτρο γιατί αν σου ξεφύγει λίγο παραπάνω αλάτι το φαγητό καταστρέφεται. Πριν, όμως, το πετάξεις και παραγγείλεις σουβλάκια, δοκίμασε μία από τις τεχνικές του purewow για να εξισορροπήσεις το πιάτο.

Πρόσθεσε αβοκάντο

Οτιδήποτε λιπαρό, όπως το αβοκάντο, η ρικότα, ή κρέμα γάλακτος μπορεί να αλλάξει τη γεύση και να την κάνει πιο ήπια.

Ανακάτεψε κάτι όξινο

Χυμός λεμονιού, μουστάρδα ντιζόν και άλλα όξινα συστατικά μπορούν να καλύψουν το αλάτι. Βάλε, όμως, λίγο στην αρχή, δεν χρειάζεται να καταλήξεις με κάτι πολύ αλμυρό και πολύ ξινό.

Το κλασσικό άμυλο

Προϊόντα με άμυλο, όπως πατάτα και κινόα, απορροφούν το αλάτι σαν «σφουγγάρι». Βάλτε μερικά στο πιάτο σας και «δώστε» τους λίγα λεπτά να κάνουν τη... δουλειά τους.

Βάλτε μπαχαρικά... αλλά όχι αλάτι

Η ζάχαρη, το μέλι και άλλα μπαχαρικά κάνουν πιο ήπιο το πιάτο. Δοκίμασε να προσθέσεις αρωματικά όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Φωτογραφίες: Pexels

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.