Ζύμη με σπόρους τσία, σουσάμι, λινάρι

Ζύμη με σπόρους τσία, σουσάμι, λινάρι

Πολλοί επικαλούνται την έλλειψη χρόνου και αγοράζουν τη ζύμη για τάρτες (αλμυρές και γλυκιές) έτοιμη.

Ωστόσο χρειάζονται πραγματικά 5 λεπτά για να έχετε μια ζύμη τραγανή και υγιεινή, όπως τη θέλετε. Δοκιμάστε το, θα σας διευκολύνει τη ζωή.

Σας προτείνω να προσθέσετε στη ζύμη σπόρους που περιέχουν σίδηρο, πρωτείνη, Ωμέγα3. Θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι (εγώ βάζω πλήρες, βιολογικό)
  • 125 γραμμάρια βούτυρο σε κύβους (κρύο, αλλά μαλακό)
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα ελάχιστη αλάτι
  • Μια κουταλιά σούπας σπόρους τσία, λιναρόσπορο, σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο νωρίτερα, αν είναι σκληρό, την ίδια ώρα αν είναι soft (το κρύο βούτυρο κάνει τραγανή ζύμη)
  • Ανακατέψτε σε ένα βαθύ μπολ τα στέρεα υλικά: αλεύρι, σπόρους, αλάτι
  • Προσθέστε στο μπολ το κρύο βούτυρο και κάνετε μαλάξεις να ενωθούν τα υλικά -Ανακατέψτε, τρίψτε για 3 λεπτά
  • Ρίξτε σιγά σιγά το νερό, όσο πάρει για να είναι μέτρια -ούτε υγρή ούτε ξερή
  • Ετοιμη η ζύμη! Βάλτε την στο ψυγείο για λίγο, να ξεκουραστεί -Αν δεν έχετε χρόνο, ψήστε αμέσως την τάρτα σας

Χρησιμοποιήστε τους σπόρους που αρέσουν σε εσάς:

Η ζύμη θα είναι κάπως έτσι αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής και σπόρους: Μοναδική!

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.