Διευθύνουσα σύμβουλος σε εταιρεία: Πώς μια αλλαγή στα μαλλιά με έκανε πιο επιτυχημένη στη δουλειά μου [εικόνες] - iefimerida.gr

Διευθύνουσα σύμβουλος σε εταιρεία: Πώς μια αλλαγή στα μαλλιά με έκανε πιο επιτυχημένη στη δουλειά μου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Διευθύνουσα σύμβουλος μίας εταιρίας Πληροφορικής αποφάσισε να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της από ξανθό σε καστανό, έτσι ώστε οι συνάδελφοί της να την πάρουν στα σοβαρά.

Η Άιλεν Κάρει μοιράστηκε την ιστορία της στην Independent, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο βίωσε τα στερεότυπα στον χώρο εργασίας της.

Η διευθύνουσα σύμβουλος αναφέρει πως αποφάσισε να φοράει αντί για τακούνια, φακούς επαφής και σακάκι... γυαλιά, αθλητικά και απλά ρούχα έτσι ώστε να την εμπιστευτούν οι επενδυτές.

ΠΡΙΝ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eileen carey (@eileenmcarey) στις Φεβ 15, 2017, 8:58μμ PST

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eileen carey (@eileenmcarey) στις Δεκ 18, 2016, 5:38μμ PST

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eileen carey (@eileenmcarey) στις Νοέ 12, 2016, 1:40μμ PST

«Η αλήθεια είναι πως μία γυναίκα με συμβούλεψε να βάψω τα μαλλιά μου λέγοντας πως οι πελάτες θα νιώσουν πιο άνετα και οικεία με μένα κι έτσι θα με προτιμήσουν», είπε η Άιλεν σχετικά με την απόφασή της να γίνει από ξανθιά, μελαχρινή.

Βέβαια εν τέλει το βάψιμο σύμφωνα με την ίδια είχε θετικό αποτέλεσμα στην δουλειά της, καθώς την έκανε να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να μην μοιάζει πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της.

ΜΕΤΑ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eileen carey (@eileenmcarey) στις Ιούν 24, 2017, 12:01πμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eileen carey (@eileenmcarey) στις Αύγ 4, 2017, 8:12πμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eileen carey (@eileenmcarey) στις Ιούν 1, 2017, 10:30μμ PDT

«Μπορεί κάποιος να μου την πέσει πιο εύκολα σε ένα μπαρ επειδή είμαι ξανθιά, αλλά δεν θέλω να έχω τέτοια εικόνα στην δουλειά μου και φυσικά δεν θέλω να με βλέπουν με άλλο μάτι πέρα από επαγγελματία και συνάδελφο», είπε η σύμβουλος στην Independent.

Βέβαια δεν είναι λίγα όσα έχουν ειπωθεί για τις διακρίσεις που γίνονται σε εταιρίες τεχνολογικού ενδιαφέροντος με την New York Times να αναφέρει πως από τα συνολικά έσοδα του κλάδου τα 1, 5 δισ. πηγαίνουν σε γυναίκες, ενώ τα 58 δισ. σε άνδρες.

Άλλωστε και η ίδια η Κάρι ανέφερε πως η απόφασή της πάρθηκε λόγω του ότι ήθελε να την δουν πιο σοβαρά σε μία «ανδροκρατούμενη» βιομηχανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαλλιά δουλειά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ