Γεροβασίλη κατά Eldorado: Οποιος θέλει να κάνει μια επένδυση, δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Γεροβασίλη κατά Eldorado: Οποιος θέλει να κάνει μια επένδυση, δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό

 «Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα» είπε η κ. Γεροβασίλη / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές κατά της καναδικής Eldorado Gold άφησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, που σε τηλεοπτική συνέντευξή της υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα» και πως όποιος θέλει να κάνει μια επένδυση «δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε ότι κατανοεί την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και παραδέχτηκε ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι ευχάριστη.

Χτες, η καναδική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις επενδύσεις της και αναχωρεί από την Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων από πλευράς της κυβέρνησης.

«Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του, ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα» είπε η κ. Γεροβασίλη, και συμπλήρωσε: «Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3η μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα».

Την ίδια ώρα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι η Eldorado έστειλε «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση και πως «αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης».

«Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, και συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά».

Η ίδια απέφυγε να προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για το μέλλον της επένδυσης της Eldorado στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες».

«Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε» δήλωσε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο. Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ