Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ απαγορεύεται να έχει κολλητούς φίλους στο σχολείο - iefimerida.gr

Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ απαγορεύεται να έχει κολλητούς φίλους στο σχολείο

Ωρα για σχολείο για τον πρίγκιπα Τζορτζ /Φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Τζορτζ μετά από δυο χρόνια φοίτησης σε ένα επαρχιακό νηπιαγωγείο, στο Νόρφολκ, επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο και ξεκίνησε τα μαθήματά του στο προνήπιο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τον συνόδευσε την προηγούμενη Πέμπτη στο νέο του σχολείο ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά της λονδρέζικης ελίτ.

Ο αυριανός βασιλιάς στο προνήπιο των 20.000 λιρών το χρόνο δεν θα παίζει με πλαστελίνες ούτε θα μαθαίνει τραγουδάκια. Θα μάθει γκολφ, ιταλικά και θα κάνει εντατικά μαθήματα φιλοσοφίας αλλά και μπαλέτου. Επίσης θα μάθει κανόνες ευγενείας, αλλά και το πώς να είναι... καλός.

Η ευγένεια και η καλοσύνη είναι δυο από τις αρχές που το εν λόγω σχολείο προσπαθεί να εμφυσήσει στους μαθητές του με κάθε τρόπο.

Είτε με τις ταμπέλες που είναι αναρτημένες παντού και γράφουν «να είσαι καλός», είτε με τους κανόνες του.

Ενας από αυτούς απαγορεύει στους μαθητές να έχουν... κολλητούς. Οχι γιατί δεν θέλουν τα παιδιά να αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις. Το άκρως αντίθετο. Η πρακτική αυτή ακολουθείτε προκειμένου οι μαθητές να μην φτιάχνουν κλίκες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο παιδί μέσα στο σχολείο το οποίο μπορεί να νιώσει αποκλεισμένο ή ακόμη και να πέσει θύμα bullying. Επιπλέον, αποθαρρύνοντας το παιδί να στρέψει την προσοχή του προς ένα και μόνο άτομο και να απομονωθεί μαζί του, το βοηθά ώστε να αναπτύξει ένα ευρύτερο πλέγμα κοινωνικών και ισότιμων σχέσεων.

Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ απαγορεύεται να έχει κολλητούς φίλους στο σχολείο | iefimerida.gr 0
Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ απαγορεύεται να έχει κολλητούς φίλους στο σχολείο | iefimerida.gr 1
Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ απαγορεύεται να έχει κολλητούς φίλους στο σχολείο | iefimerida.gr 2
Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ απαγορεύεται να έχει κολλητούς φίλους στο σχολείο | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρίγκιπας Τζορτζ σχολείο κολλητοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ