Πίτα με ζαμπόν και κρεμμύδι

Πίτα με ζαμπόν και κρεμμύδι

Σας προτείνω μια ελαφριά κις, παρότι το κρύο δεν ήρθε ακόμη.

Υλικά

  • 1 ζύμη ποιοτική και χωριάτικη
  • 2 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο τυρί κίτρινο για από πάνω (τύπου emmental)
  • 2 αυγά
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος (ή σόγιας, για πι ο υγιεινό)
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και ανακατέψτε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος
  • Στρώστε την ζύμη σε ταψάκι και ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και περάστε το για 2 λεπτά σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο να ασπρίσει
  • Κόψτε το ζαμπόν και προσθέστε το στο τηγάνι
  • Απλώστε τα στη ζύμη, προσθέστε τα αυγά με την κρέμα
  • Τρίψτε από πάνω το τυρί, ρίξτε αλάτι με προσοχή και πιπέρι
  • Ψήστε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.