Οταν ο Καρανίκας αποκαλούσε την 11η Σεπτεμβρίου «έργο τέχνης» και αριστούργημα - iefimerida.gr

Οταν ο Καρανίκας αποκαλούσε την 11η Σεπτεμβρίου «έργο τέχνης» και αριστούργημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πρόσωπο της ημέρας αναδεικνύεται ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, με αφορμή την απίστευτη δήλωσή του για την Eldorado Gold, την οποία έστειλε στα... τσακίδια, προκαλώντας σάλο.

Ωστόσο, η σημερινή ημέρα, 11η Σεπτεμβρίου, φέρνει στον νου μια παλαιότερη ανάρτηση του κ. Καρανίκα, ο οποίος χαρακτήριζε «έργο τέχνης, που αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ», την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «...Πριν δω στην οθόνη της TV, στις 11/9/01, τον άνθρωπο θύμα, είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης-αταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Τα σημεία-σύμβολα που επέλεξαν οι δράστες (όποιοι κι αν είναι), δίνουν πολιτικό συμβολισμό στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη κι ας μην άφησαν προκήρυξη. Οι δίδυμοι πύργοι: παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, χρηματιστηριακού κεφαλαίου και θεάματος. Το Πεντάγωνο: εργαστήρι του μιλιταρισμού, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το Υπουργείο Εξωτερικών: Στρατηγείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των USA. Ο Λευκός Οίκος (ως πρόθεση): Κέντρο διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και συνέταιρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών…».

Οταν ο Καρανίκας αποκαλούσε την 11η Σεπτεμβρίου «έργο τέχνης» και αριστούργημα | iefimerida.gr 0

Ποιός είναι ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού:

Οταν ο Καρανίκας αποκαλούσε την 11η Σεπτεμβρίου «έργο τέχνης» και αριστούργημα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ 11η Σεπτεμβρίου έργο τέχνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ