Μυοκυμία: Τι είναι το ενοχλητικό «πέταγμα» του ματιού και πώς θα το σταματήσετε - iefimerida.gr

Μυοκυμία: Τι είναι το ενοχλητικό «πέταγμα» του ματιού και πώς θα το σταματήσετε

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισως το μόνο πιο ενοχλητικό πράγμα από τη φαγούρα, είναι η ακούσια κίνηση των ματιών ή αλλιώς μυοκυμία.

Μια αίσθηση που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε καλά. Η μυοκυμία προσώπου συμβαίνει κυρίως στα βλέφαρα και επηρεάζει το σφιγκτήρα του μυός του βλεφάρου που ελέγχει το άνοιγμα και το κλείσιμο, με αποτέλεσμα τη σύσπαση των βλεφάρων.

Μερικές φορές αυτό που την προκαλεί είναι προφανές (κόπωση ή εποχιακές αλλεργίες), ενώ άλλες φορές πρόκειται για το απόλυτο μυστήριο. Τα καλά νέα είναι ότι σπάνια προκαλεί ανησυχία. «Εννέα στις δέκα φορές, η μυοκυμία δεν είναι καθόλου ανησυχητική, είναι μόνο μια ενόχληση», λέει ο Δρ Τζέρεμι Φιν, ιατρός στο Λος Άντζελες. Ωστόσο δεν χρειάζεται να το ανέχεστε απλά και μόνο επειδή δεν είναι επικίνδυνο. Ειδικοί μάς αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους μας επισκέπτεται η μυυκαμία και συμβουλές για το πώς να τη σταματήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διαβάστε πώς θα σταματήσετε τη σύσπαση του ματιού στο BOVARY.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μυοκυμια πεταγμα ματιου μάτι θεραπεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ