4 τρόποι για να γυρίσεις όλο τον κόσμο με ελάχιστα χρήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

4 τρόποι για να γυρίσεις όλο τον κόσμο με ελάχιστα χρήματα [εικόνες]

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εισιτήρια, ξενοδοχεία, επισκέψεις σε μουσεία, φαγητό... Ενα ταξίδι στο εξωτερικό έχει πολλά έξοδα, με πολλούς να αναρωτιούνται αν τελικά τα ταξίδια είναι μόνο για τους πλούσιους ή για εκείνους που μαζεύουν επί ένα χρόνο χρήματα σε κουμπαρά.

Το Nomadic Matt, ωστόσο, έρχεται να δώσει τα «φώτα» του, υποστηρίζοντας πως εάν «παίξεις» σωστά, δεν θα χαλάσεις μια περιουσία.

Δούλεψε στο εξωτερικό

Αν έχει πάθος με τα ταξίδια και τίποτα δεν σε κρατάει στον τόπο σου, μάζεψε τα πράγματα σου και βρες μια δουλειά εκεί που θες να ταξιδέψεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιτρέπουν σε πολλούς να μείνουν στο σπίτι τους, ενώ είναι μακριά, σε αντάλλαγμα να τους το «προσέχουν».

Μπορείς να πας για voluntourism, συνδυάζοντας εθελοντισμό και τουρισμό. Πολλές οργανώσεις ανταλλάσουν την εργασία με ένα μέρος για να μείνεις.

Ταξίδεψε δωρεάν

Κάντε τα μπόνους της κάρτας σου, μίλια και ταξίδεψε στον κόσμο.

4 τρόποι για να γυρίσεις όλο τον κόσμο με ελάχιστα χρήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μάθε να μοιράζεσαι

Το couchsurfing είναι ένας φθηνός τρόπος διακοπών, καθώς ουσιαστικά φιλοξενείσαι στο σπίτι κάποιου αντί να μείνεις σε ξενοδοχείο. Είναι ένας τρόπος να συναντήσεις ανθρώπους και να έρθεις σε επαφή με ντόπιους μαθαίνοντας έτσι καλύτερα τον τόπο που ταξίδεψες.

Αν δεν είσαι τόσο άνθρωπος του Couchsurfing, ωστόσο, σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους, μπορείς να μείνεις σε ένα μεγάλο κοιτώνα, όπου και πάλι δεν χρειάζεσαι αρκετά χρήματα.

Περιηγήσου στα αξιοθέατα

Σε αρκετές χώρες μπορείς να φτάσεις στα μουσεία και τα αξιοθέατα με τα πόδια ή να νοικιάσεις ποδήλατο. Εξοικονομώντας χρήματα από τις διαδρομές μπορείς να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα σε ένα εστιατόριο, απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα.

4 τρόποι για να γυρίσεις όλο τον κόσμο με ελάχιστα χρήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξίδι οικονομικό τρόποι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ