Financial Times: Μετά τις υποσχέσεις για επενδύσεις, η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διώχνει την Eldorado Gold - iefimerida.gr

Financial Times: Μετά τις υποσχέσεις για επενδύσεις, η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διώχνει την Eldorado Gold

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H καναδική Eldorado Gold, ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, δήλωσε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της στη χώρα λόγω των καθυστερήσεων από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην έκδοση αδειών για το έργο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, στη βόρεια Ελλάδα.

Με τα παραπάνω λόγια, οι FT δημοσιεύουν την είδηση της απόφασης της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα μεταφέρει τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado, Τζορτζ Μπερνς ότι η εταιρεία «δεν μπορεί να συνεχίσει να επενδύει» στην Ελλάδα λόγω των καθυστερήσεων. Όπως σημειώνεται επίσης, η αναστολή θα τεθεί σε ισχύ στις 22 Σεπτεμβρίου. «Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν πρέπει να προωθήσουμε ένα σημαντικό εμπορικό έργο σε συνεργασία με την Ελλάδα», δήλωσε επίσης ο κ. Μπερνς.

«Η Eldorado έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πέντε έργα εξόρυξης και ανακαίνισης στη βόρεια Ελλάδα», σημειώνουν οι FT τονίζοντας παράλληλα ότι «με 2.400 εργαζόμενους είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εργοδοτών της χώρας».

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η σκληρή αριστερή πτέρυγα του κόμματος αντιτίθεται σφόδρα στο έργο στις Σκουριές, το οποίο βρίσκεται περισσότερο από δύο χρόνια πίσω στο χρονοδιάγραμμα».

«Η ανακοίνωση της Eldorado ήρθε δύο μέρες αφού ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός, επέμεινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και μιας ομάδας κορυφαίων Γάλλων επιχειρηματιών ότι η κυβέρνησή του θα καλωσορίσει τις ξένες επενδύσεις για να επιταχύνει την αναδυόμενη οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Απευθύνοντας την ετήσια ομιλία του για την οικονομική πολιτική, το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είπε στον κ. Μακρόν ότι “το Grexit έχει μετατραπεί σε Grinvestment”», καταλήγει το δημοσίευμα των FT.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eldorado Gold αναστολη επενδυσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ