Ποια είναι τα αποξηραμένα φρούτα που πρέπει να αποφεύγεις-Είναι θερμιδικές βόμβες - iefimerida.gr

Ποια είναι τα αποξηραμένα φρούτα που πρέπει να αποφεύγεις-Είναι θερμιδικές βόμβες

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι νόστιμα, συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατευνάζουν την επιθυμία για γλυκό και είναι τέλεια για μασούλημα. Ποια όμως βοηθούν το μεταβολισμό και ποια απλώς αυξάνουν το νούμερο στη ζυγαριά μας;

Τα βάζετε στο μπολ με τα δημητριακά, τα ρίχνετε για έξτρα γεύση σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές ή τα καταναλώνετε σαν σνακ στο σπίτι ή στο γραφείο. Η αλήθεια είναι πως τα αποξηραμένα φρούτα βρίσκονται στη λίστα με το αγαπημένο σνακ πολλών.

Πολλοί μάλιστα τα συνδυάζουν με ξηρούς καρπούς που, γευστικά τουλάχιστον, θεωρώ ότι είναι το άλλο τους μισό. Γλυκά και μαλακά τα αποξηραμένα, τραγανά και με πιο αλμυρή γεύση οι ξηροί καρποί, φτιάχνουν ένα χορταστικό και νόστιμο δίδυμο, ιδανικό για μασούλημα.

Πριν λοιπόν τους απονείμουμε τον τίτλο της «ναυαρχίδας» των σνακ, καλό είναι να αναρωτηθούμε για τη θερμιδική και θρεπτική τους αξία.

Διάβασε ποια αποξηραμένα φρούτα είναι πραγματικά υγιεινά και ποια πρέπει να αποφεύγεις στο ΒOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ