Καμμένος για Eldorado Gold: Δεν είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση από την πατρίδα μας - iefimerida.gr

Καμμένος για Eldorado Gold: Δεν είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση από την πατρίδα μας

O πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της Eldorado από την Ελλάδα, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν τηρείται η νομοθεσία», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αναφερόμενος στην απόφαση της εταρείας να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες που θα πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρχει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση».

«Ούτε μια φορά δεν έχουμε φτάσει σε ένταση με τον Τσίπρα»

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος σημείωσε: «οι ΑΝΕΛ στις εκλογές είχαμε ως σύνθημα το «αναγκαίο καλό». Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας είναι πολύ έντιμη και οι απόψεις μας έχουν γίνει απόλυτα σεβαστές. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν έχουμε φτάσει ούτε μία φορά σε ένταση.

Φυσικά και έχουμε διαφωνίες με υπουργούς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».

«Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ»

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και ιδίως για τα ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα. Μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργούσαμε εχθές. Με την πολιτική που ακολουθείται όμως σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να τον καταργήσουμε» σημείωσε ο κ. Καμμένος σε ερώτηση αναφορικά με το τι πιστεύει σήμερα αναφορικά με την συγκεκριμένη φορολογική πρακτική.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τους πρόσφυγες»

Σχετικά με το θέμα των προσφύγων ο κ. Καμμένος είπε: «Κάναμε ότι έπρεπε ώστε να μην γίνει η Ελλάδα μία χώρα τράνζιτ τρομοκρατών. Κάναμε ότι μπορούσαμε από την πλευρά μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες που οφείλαμε να στηρίξουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμμένος eldrorado gold
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ