Δουλεμπορικά με εκατοντάδες Σύριους πρόσφυγες έφθασαν στην Κύπρο - iefimerida.gr

Δουλεμπορικά με εκατοντάδες Σύριους πρόσφυγες έφθασαν στην Κύπρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 300 Σύριους πρόσφυγες διέσωσαν οι Κυπριακές αρχές μετά τον εντοπισμό δύο κατάμεστων σαπιοκάραβων ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της μεγαλονήσου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλη Ιωάννου, οι διασωθέντες -202 άνδρες, 30 γυναίκε3ς και 73 παιδιά- είχαν αποπλεύσει από την Μερσίνα της Τουρκίας το Σάββατο. Καθώς το ένα από τα δύο σκάφη έμπαζε νερά οι αρχές τα ρυμούλκησαν σε λιμάνι.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 36χρονο που οδηγούσε το ένα από τα δύο σκάφη κι έναν 29χρονο διακινητή. Οι πρόσφυγες είχαν πληρώσει μέχρι και 2.000 ευρώ έκαστος στους δουλέμπορους για να τους περάσουν στο νησί. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν σε κέντρο υποδοχής έξω από την Λευκωσία. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες Σύρων προσφύγων που έχουν φθάσει στην Κύπρο από τον Σεπτέμβριο του 2014, ανεβάζοντας σε σχεδόν 1.500 τον συνολικό αριθμό εκείνων που κατέληξαν στη μεγαλόνησο.

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές λένε ότι σταμάτησαν 313 πρόσφυγες και μετανάστες στη Μαύρη Θάλασσα, που επιχειρούσαν να περάσουν σε βαλκανικές χώρες το τελευταίο διήμερο.

Ένα αλιευτικό εντοπίστηκε ανοικτά της βόρειας ακτής της Κωνσταντινούπολης με 93 Σύρους, έναν Αφγανό κι έναν Τούρκο δουλέμπορο, ενώ η ακτοφυλακή σταμάτησε κι ένα ιστιοπλοϊκό που μετέφερε 68 Σύριους και δύο Ιρανούς καθώς και έναν Τούρκο διακινητή λίγα ναυτικά μίλια ανατολικά της Βουλγαρίας.

Πηγή: AFP, AP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ