«Φρένο» στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς βάζουν οι δανειστές - iefimerida.gr

«Φρένο» στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς βάζουν οι δανειστές

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Φρένο» στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς στον απόηχο της ΔΕΘ βάζουν οι δανειστές με τη σταδιακή επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων από σήμερα.

Ο χρόνος αρχίζει να κυλάει αντίστροφα για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης. Μέχρι τότε όμως, τα κλιμάκια θα στρώσουν έδαφος και θα σκανάρουν εκκρεμότητες για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Εξ’ αυτού του λόγου, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη συγκυρία. Και το διήμερο που προηγήθηκε έσπευσε να σαλπίσει ότι η κυβέρνησή του έχει το πολιτικό και αναπτυξιακό μομέντουμ. Δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα για
μεταρρυθμίσεις και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Δίχως να θυμίζει σε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015.

Με σύνθημα την...δίκαιη ανάπτυξη
Αν’ αυτού, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι ο πρωθυπουργός «ανέδειξε τα βασικά στοιχεία μιας άλλης πολιτικής και ενός παραγωγικού μοντέλου».

Αστερίσκος δε, στο όλο νέο προφίλ που οικοδομούν οι κυβερνητικοί αυτό το διάστημα είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε αντίστιξη από τη λογική της άναρχης ανάπτυξης και των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων και σε μια προσπάθεια να προωθήσουν ένα παραγωγικό μοντέλο σχεδιασμού, επενδυτικών ιεραρχήσεων και σεβασμού των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος.

Ξορκίζουν τα χειρότερα-βαρόμετρο η Γ´αξιολόγηση
Περίοπτη θέση,πάντως, στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός είχε η τρίτη αξιολόγηση. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε υπέρμετρα αισιόδοξος ως προς το χρόνο ολοκλήρωσής της.
Ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».Ξορκίζοντας παράλληλα τυχόν νέες καθαριστήρες και νέες απαιτήσεις διεμήνυσε πως πιστεύει στην έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Ενώ διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις είπε κατηγορηματικά ότι του χρόνου τέτοιο καιρό η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ένα νέο πλαίσιο. Προανήγγειλε τέλος, υπουργικό συμβούλιο ώστε να ληφθούν αποφάσεις. Και κατά πληροφορίες του iefimerida η συνεδρίαση αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΘ Αλέξης Τσίπρας δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ