Σουλτς για ταξιδιωτική οδηγία Αγκυρας: Η τουρκική κυβέρνηση χάνει το μέτρο - iefimerida.gr

Σουλτς για ταξιδιωτική οδηγία Αγκυρας: Η τουρκική κυβέρνηση χάνει το μέτρο

«Πυρά» Σουλτς κατά της Άγκυρας για την ταξιδιωτική οδηγία της τουρκικής κυβέρνησης / Φωτογραφία: (AP Photo/Matthias Schrader)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους Τούρκους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Γερμανία ή ζουν σε αυτήν να προσέχουν διότι ο προεκλογικός της αγώνας χαρακτηρίζεται από αντιτουρκισμό.

Ο Μάρτιν Σουλτς, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, επέκρινε σφοδρά την τουρκική κυβέρνηση: «Η Τουρκία απομακρύνεται συνεχώς από τις αρχές της Ευρώπης. Η κυβέρνηση της Άγκυρας χάνει το μέτρο», είπε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μάιντς το βράδυ του Σαββάτου, αντιδρώντας στην έκδοση της οδηγίας.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε επίσης στο περιθώριο της συγκέντρωσης αγανακτισμένος για την απόφαση αυτή και πρόσθεσε πως «οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας δεν επιτρέπεται να εξελίσσονται έτσι όπως προφανώς συστηματικά το επιδιώκει η Άγκυρα. Εάν συνεχιστεί αυτό, τότε θα πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα στην Τουρκία ότι η Γερμανία δεν είναι διατιθέμενη να ανέχεται κάθε είδους ταπείνωση εκ μέρους της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ