H κόπρος του... Αυγέα -Σχολιάστηκε το λάθος του Τσίπρα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ - iefimerida.gr

H κόπρος του... Αυγέα -Σχολιάστηκε το λάθος του Τσίπρα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της ΔΕΘ.

«Θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγέα», είπε ο κ. Τσίπρας υποννοώντας ότι η κυβέρνησή του θα πατάξει τη διαφθορά κάνοντας λάθος την έκφαση από τους μύθους του Ηρακλή, καθώς το σωστό είναι «η κόπρος του Αυγεία». Το λάθος δεν πέρασε απαρατήρητο.

Μάλιστα, χθες είχε κάνει πάλι ένα παρόμοιο λάθος με τη ΝΔ να το σχολιάζει σήμερα με ανακοίνωση. Συγεκριμένα χθες ο κ. Τσίπρας τουίταρε, αφού αποχαιρέτησε τον Γάλλο Πρόεδρο στο αεροδρόμιο: «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες... Έτσι κι εμείς προχωράμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση». Σύμφωνα με τον μύθο του Ομήρου, οι σειρήνες αναφέρονται ως κατοικούσες στη νήσο Ανθεμόεσσα του Τυρρηνικού πελάγους, στο στενό της Μεσσήνης μεταξύ Σικελίας και Καλαβρίας. Ο Οδυσσέας είχε ενημερωθεί από την Κίρκη για το γοητευτικό τραγούδι τους με το οποίο παγίδευαν τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες, που πλησιάζοντας είτε ξεχνούσαν τον προορισμό τους, είτε κατασπαράζονταν απ΄ αυτές, κι έτσι διέταξε σε όλο το πλήρωμα του να βάλουν κερί στα αυτιά τους ώστε να μην ακούν το τραγούδι των Σειρήνων. Ο ίδιος, όμως, ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι ώστε όταν ακούσει το τραγούδι τους να μην παρασυρθεί στη γοητεία τους…

Σήμερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της σχολίασε το λάθος του κ. Τσίπρα:

«'Αραγε ο κ. Τσίπρας έχει συνηθίσει να λέει ψέματα ακόμη και για τους ελληνικούς μύθους ή είναι τόσο άσχετος; Ή μήπως και τα δυο;»,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ