Ελεύθερος ο Καλούσης, ο δικαστής με τις δίμετρες Ουκρανές και τη μεζούρα - iefimerida.gr

Ελεύθερος ο Καλούσης, ο δικαστής με τις δίμετρες Ουκρανές και τη μεζούρα

Ευάγγελος Καλούσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφυλακίζεται ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, γνωστός ως «ο δικαστής με τη μεζούρα» από το παραδικαστικό κύκλωμα. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας ο Ευάγγελος Καλούσης θα είναι και πάλι ελεύθερος, αφού εξέτισε τα τρία πέμπτα της ποινής του.

Ο Ευάγγελος Καλούσης είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2008 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη είκοσι ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή για παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε αυτήν και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

Ο δικαστής που είχε αδυναμία στις ψηλές γυναίκες είχε αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 16 Ιουνίου 2005.

Στις 14 Οκτωβρίου 2005 είχε απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή Ιωάννη Σιδέρη, ο οποίος απάγγειλε σε βάρος του ένα κατηγορητήριο 85 σελίδων, στο οποίο περιλαμβάνονταν δύο κακουργήματα -ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας-, καθώς και επτά πλημμελήματα.

Πρωτοδίκως ο Καλούσης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 2 μηνών, όμως στη συνέχεια, το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ