«Οι συμβολισμοί της σκεπτομένης Αθηνάς» -Το βιβλίο που χάρισε ο Παυλόπουλος στον Μακρόν - iefimerida.gr

«Οι συμβολισμοί της σκεπτομένης Αθηνάς» -Το βιβλίο που χάρισε ο Παυλόπουλος στον Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν έφυγε από την Αθήνα με το βιβλίο του κ. Παυλόπουλου (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου στις αποσκευές του έφυγε από την Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Το βιβλίο, με την ιδιόχειρη αφιέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσε εκ μέρους του η σύζυγός του Σίσσυ Παυλοπούλου στην Μπριζίτ Μακρόν, όταν συναντήθηκαν στην Στοά του Αττάλου. Πρόκειται για το δοκίμιο που μόλις εκδόθηκε, με τίτλο «Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της σκεπτομένης Αθηνάς» και τα όσα γράφει σε αυτό ο κ. Παυλόπουλος συμπίπτουν με πολλά από όσα είπε στην Πνύκα ο Γάλλος πρόεδρος.

«Οι συμβολισμοί της σκεπτομένης Αθηνάς» -Το βιβλίο που χάρισε ο Παυλόπουλος στον Μακρόν | iefimerida.gr 0

Σε αυτό το δοκίμιο, περίληψη του οποίου θα είναι η ομιλία του κ. Παυλόπουλου στο «Athens Democracy Forum» που θα γίνει στην Αθήνα στις 13-14 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλύει τους τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού δηλαδή την Αρχαία Ελλάδα, την Αρχαία Ρώμη και την Χριστιανική Διδασκαλία.

Και υποστηρίζει, με βάση τους συμβολισμούς του γλυπτού του Μουσείου της Ακρόπολης «Η Αθηνά σκεπτομένη» -460 π.Χ.- ότι ο πυλώνας του αρχαίου ελληνικού πνεύματος είναι πάντα επίκαιρος για να εμπνευστούμε τους τρόπους υπεράσπισης του ευρωπαϊκού πολιτισμού από τους σύγχρονους κινδύνους που τον απειλούν.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί στα ελληνικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ