Συνάντηση Τραμπ με τον νέο πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ -«Εποικοδομητικό» το κλίμα - iefimerida.gr

Συνάντηση Τραμπ με τον νέο πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ -«Εποικοδομητικό» το κλίμα

Φωτογραφία: RT video
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ είχει ο νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτο, Ανατόλι Αντόνοφ.

Οπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Αντόνοφ δήλωσε πως είχε μια θερμή και εποικοδομητική συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Εγινα δεκτός από τον πρόεδρο Τραμπ, παρουσίασα τα διαπιστευτήριά μου. Από την πλευρά μου, είπα ότι ανυπομονούμε να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

«Ο πρόεδρος Τραμπ με υποδέχτηκε με θερμό και φιλικό τρόπο... Το κλίμα ήταν πολύ εγκάρδιο, εποικοδομητικό και φιλόξενο. Τουλάχιστον, αυτή ήταν η αίσθηση που είχα. Εμείς, μαζί με το προσωπικό του, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Είπα ότι ανυπομονώ να εργαστώ με την αμερικανική κυβέρνηση στον τομέα των κοινών ρωσοαμερικανικών συμφερόντων. Και είπα ότι, όσον αφορά τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Αντόνοφ διαδέχεται τον Σεργκέι Κίσλιακ, οι επαφές του οποίου με μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ τον κατέστησαν κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της φερόμενης ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι επιχείρησε να επηρεάσει τις εκλογές.

Ο Αντόνοφ ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενώ μεταξύ 2011-2016 ήταν υφυπουργός Άμυνας, σε μια περίοδο που συνέπεσε με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Ανατολί Αντόνοφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ