Η είδηση που κάνει τον γύρο της Γαλλίας: Τι είπε ο Μακρόν για «τεμπέληδες», «ακραίους» και μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα - iefimerida.gr

Η είδηση που κάνει τον γύρο της Γαλλίας: Τι είπε ο Μακρόν για «τεμπέληδες», «ακραίους» και μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή από την Αθήνα ότι «επιμένει» σε όσα είπε στα τέλη Αυγούστου ότι η Γαλλία «δεν είναι χώρα που θέλει τις μεταρρυθμίσεις».

Οπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, ο Μακρόν μίλησε στη γαλλική κοινότητα, στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, και επανέλαβε τη δήλωσή του «οι Γάλλοι σιχαίνονται τις μεταρρυθμίσεις».

«Το είπα συχνά και το επανέλαβα πρόσφατα στην Ρουμανία. Μερικοί υποκρίνονται ότι στα λόγια μου ανακαλύπτουν μια πρόκληση. Η Γαλλία δεν είναι μια χώρα που θέλει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τις θέλει (...) γιατί αντιστεκόμαστε, υπεκφεύγουμε. Ετσι είμαστε φτιαγμένοι», είπε.

Για τον κ. Μακρόν ήρθε η ώρα όχι μόνο για μεταρρυθμίσεις «αλλά για μια βαθειά μεταμόρφωση της Γαλλίας» και επεσήμανε τα μέτρα για τα εργασιακά που προτείνει η κυβέρνησή του.

«Θα το κάνουμε χωρίς βιαιότητα, με ηρεμία, με εξηγήσεις, με νόημα», πρόσθεσε.

«Θα είναι απόλυτα αποφασισμένος και δεν θα κάνω σε τίποτα πίσω, ούτε στους τεμπέληδες, ούτε στους κυνικούς, ούτε στους ακραίους. Και ζητάω και από εσάς να έχετε κάθε μέρα την ίδια αποφασιστικότητα», κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος, στους κήπους της Σχολής.

Ο κ. Μακρόν, προσθέτει το γαλλικό πρακτορείο, βρίσκεται σε πτώση στις δημοσκοπήσεις. Πρόκειται να ολοκληρώσει σήμερα το διήμερο ταξίδι του στην Ελλάδα, όπου μίλησε για «δημοκρατική επανίδρυση» της Ευρώπης και κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, επωφελούμενη από την επιστροφή στην ανάπτυξη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ