Ακόμα δύο υποψηφιότητες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς -Γάτσιος και Πόντας - iefimerida.gr

Ακόμα δύο υποψηφιότητες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς -Γάτσιος και Πόντας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ένατος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Πρόκειται για τον πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Γάτσιου, ο οποίος πριν από λίγο κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην Ανεξάρτητη Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο.

Ακόμα δύο υποψηφιότητες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς -Γάτσιος και Πόντας  | iefimerida.gr 0

Νωρίτερα, είχε κατατεθεί η όγδοη υποψηφιότητα του Απόστολου Πόντα, επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ.

Ακόμα δύο υποψηφιότητες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς -Γάτσιος και Πόντας  | iefimerida.gr 1

Ο Απόστολος Πόντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, τα εφηβικά και σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Αμαλιάδα στον νομό Ηλείας, το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Σπούδασε Νομικά στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια κατά τα οποία εργάστηκε ως διαχειριστής χρηματιστηριακών χαρτοφυλακίων.

Ολοκληρώνοντας τις Νομικές του σπουδές ίδρυσε το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα το 2006 το οποίο λειτουργεί και ως σήμερα. Έχει ασχοληθεί ως δικηγόρος με αρκετές γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο. Πιο συγκεκριμένα ήταν ο συνήγορος οικογενειών στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρίας Ήλιος και έχει ασχοληθεί με πολύ γνωστές ποινικές υποθέσεις αλλά και ως δικηγόρος προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάματος, της τέχνης, του αθλητισμού και εν γένει της επιχειρηματικότητας.

Το δικηγορικό του γραφείο ασχολείται με τους τομείς του Ποινικού Δικαίου, του Ναυτιλιακού, του Εταιρικού και του Διεθνούς Εταιρικού Δικαίου, ενώ δραστηριοποιείται τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α.

Είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Προστασία των Θαλάσσιων Μεταφορών, S.S.R. (Safe and Secure Routes) ο οποίος έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας θαλάσσης και είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα και ο μοναδικός τέτοιου είδους στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κεντροαριστερά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ