Χαμόγελα στο Μαξίμου για το επικοινωνιακό σωσίβιο από τη φιέστα Μακρόν - iefimerida.gr

Χαμόγελα στο Μαξίμου για το επικοινωνιακό σωσίβιο από τη φιέστα Μακρόν

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανακούφιση, στην προσπάθεια απόκρουσης των νέων μέτρων και της απαίτησης για νέα ανακεφαλοποίση των τραπεζών από το ΔΝΤ, αισθάνθηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, έπειτα από τις συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν και τα όσα ο ίδιος είπε δημόσια.

Μάλιστα, κορυφαίος υπουργός που μετείχε τόσο στην προετοιμασία της επίσκεψης όλες αυτές τις μέρες, όσο και στις διευρυμένες συνομιλίες, σχολίαζε στο iefimerida για το ΔΝΤ πως επί της ουσίας «του έκοψε το βήχα».!

Κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωνε χαρακτηριστικά πως οι τοποθετήσεις του Γάλλου Προέδρου για την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ «είναι ενδεικτικό στοιχείο της σημασίας που δίνει ο ίδιος στην υπέρβαση της ελληνικής κρίσης».

Καμπανάκι από Μακρόν για μεταρρυθμίσεις
Ωστόσο, ο κ. Μακρόν δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως η Αθήνα «μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να μπορέσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της».

Το χρέος και οι...μεταρρυθμίσεις
Στο «μικροσκόπιο» του Μαξίμου μπήκαν και οι αναφορές του Γάλλου Προέδρου για την ελάφρυνση του χρέους. Μιας και όπως είπε ότι «για πρώτη φορά διαφαίνονται θετικά σημάδια», δίνοντας έμφαση στην ανάγκη το eurogroup να αποφασίσει μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Περιμένοντας τα...deals
Σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης των επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων και η κυβέρνηση αναμένει να πραγματοποιηθεί μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν κυβέρνηση ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ