4 ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι - iefimerida.gr

4 ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aν έχεις ακούσει κάποια στιγμή τις φίλες σου να λένε, ότι πηγαίνουν στο γυμναστήριο όχι για να σηκώσουν βάρη και να τρέξουν στο διάδρομο, αλλά για να εκτελέσουν ασκήσεις κι ακροβατικές κινήσεις ενώ παράλληλα κρέμονταιαπό μια αιώρα ή για να προπονηθούν σε ένα δωμάτιο η θερμοκρασία του οποίου αγγίζει τους 40° C, μην τις παρεξηγήσεις!

Μιλούν απλά για εναλλακτικές μορφές ενός από τα αρχαιότερα είδη σωματικής άσκησης, της γιόγκα, που δημιουργήθηκε για να ενώσει το σώμα και το μυαλό και να τα φέρει σε ισορροπία.

Εχοντας αποκτήσει πολλούς οπαδούς παγκοσμίως, οι οποίοι μάλιστα αυξάνονται διαρκώς, η γιόγκα είναι το πρόγραμμα γυμναστικής που στηρίζεται σε μια τεχνική με σταθερές και συγκεκριμένες στάσεις του σώματος σε συνδυασμό με τον έλεγχο της αναπνοής.

Αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς και ιδανικούς τρόπους μυϊκής ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, ελαστικότητας και γράμμωσης, ενώ στοχεύει στη χαλάρωση, στη βελτίωση της διάθεσης, στην καταπολέμηση του άγχους, του στρες και της θλίψης, βοηθάει πολύ στην αρθρίτιδα κι έχει αποτοξινωτική δράση για τους μυς και το εσωτερικά όργανα. Ακόμη, η γιόγκα μέσα από τη γιόγκα κανείς μπορεί να πραγματοποιήσει ένα είδος διαλογισμού, να γεμίσει ενέργεια, να αποκτήσει πειθαρχία και συγκέντρωση, να επικοινωνήσει με το βαθύτερο εαυτό του.

4 ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιόγκα γυμναστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ