Κολοσσοί της μόδας κατεβάζουν από την πασαρέλα τα πολύ αδύνατα μοντέλα - iefimerida.gr

Κολοσσοί της μόδας κατεβάζουν από την πασαρέλα τα πολύ αδύνατα μοντέλα

AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο από τους μεγαλύτερους γαλλικούς κολοσσούς, Kering και LVMH, που εκπροσωπούν μεγάλα ονόματα της μόδας, όπως Gucci, Saint Laurent, Lοuis Vuitton και Dior, αποφάσισαν να σταματήσουν να προσλαμβάνουν ανορεξικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο.

H απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από ένα «καταστατικό χάρτη για τις σχέσεις εργασίας και την ευρωστία των μοντέλων» που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα ως απάντηση στη συνεχιζόμενη κριτική πως η βιομηχανία της μόδας ενθαρρύνει τις διατροφικές διαταραχές.

Ο νέος χάρτης που δημιουργήθηκε, παραμονή της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης και της έναρξης των ντεφιλέ, καταργεί το μέγεθος 32 που χρησιμοποιείται από ορισμένους σχεδιαστές και προβλέπει ότι «κανένα μοντέλο ηλικίας μικρότερης των 16 ετών δεν θα προσλαμβάνεται για να μετάσχει σε επιδείξεις ή φωτογραφήσεις μόδας εκπροσωπώντας ενηλίκους».

Διαβάστε τη συνέχεια στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μοντέλα ΑΝΟΡΕΞΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ πασαρέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ