Τσίπρας: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έργα υποδομών και επενδύσεις - iefimerida.gr

Τσίπρας: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έργα υποδομών και επενδύσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έργα υποδομών και επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, και με πιο γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η ερώτηση έγινε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας γα τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας.

«Η Ελλάδα βγαίνοντας από την οικονομική κρίση διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην Ευρώπη και στην περιοχή. Θέλουμε να παίξουμε έναν θετικό ρόλο ως δύναμη σταθερότητας ειρήνης συνεργασίας, ως κόμβος ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενισχυθεί τόσο με την ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης εξωτερική πολιτικής -την εφαρμόζουμε δυόμισι χρόνια και αποδίδει καρπούς- όσο και από τη διαρκή προσπάθεια όχι μόνο να βγει η χώρα από την κρίση αλλά και να προσδώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο κ. Τσίπρας.

Συνέδεσε τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στην Καβάλα με την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας και σημείωσε: «Και οι δύο διεθνείς συναντήσεις έχουν ένα νήμα που τις συνδέει. Είναι δύο γεγονότα σε μια συνέχεια. Και κοινός παρονομαστής είναι η αποφασιστικότητά μας προχωρήσουμε έργα υποδομών, επενδύσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα στην ανάπτυξη που θα δώσει ευημερία στους λαούς μας, που θα δώσει θέσεις εργασίας και μια άλλη προοπτική συνολικά για την περιοχή. Μην ξεχνάμε, είμαστε και σε μια εποχή που έχει ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης. Σε αυτή τη συζήτηση λαμβάνουμε μέρος ενεργά όχι ως παρατηρητές, ούτε ως ουραγοί αλλά συνδιαμορφώνοντας την ατζέντα και βάζοντας ο δικό μας λιθαράκι προς όφελος των λαών μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ