Πολικό κρύο και σήμερα - Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες - iefimerida.gr

Πολικό κρύο και σήμερα - Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

κακοκαιρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κατάψυξη θα παραμείνει η χώρα μέχρι και το Σάββατο, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες με τα χιόνια, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και μόνο από την Κυριακή θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει πως θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ κυρίως στα θα εκδηλωθούν βροχές, αλλά και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην Αττική θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κέλσιου, στα βόρεια όμως θα είναι από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετούς.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά ημιορεινά καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -6 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -4 έως 2 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ