ΥΠΟΙΚ: Ανακριβή τα ρεπορτάζ σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των ληξιπροθέσμων - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ: Ανακριβή τα ρεπορτάζ σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των ληξιπροθέσμων

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα οποία το EWG συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης είναι ανυπόστατα σημειώνει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως προσθέτει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δισ. έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017. Η υποβολή των σχετικών στοιχείων και η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς θα γίνει κατά τον Οκτώβριο 2017.

Επομένως, η παραπάνω υποδόση δεν προβλεπόταν ευθύς εξαρχής, με βάση τη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ