Δημόσιο: Η κυβέρνηση «κόβει» τις προαγωγές σε όσους φρενάρουν την αξιολόγηση - iefimerida.gr

Δημόσιο: Η κυβέρνηση «κόβει» τις προαγωγές σε όσους φρενάρουν την αξιολόγηση

Η προαγωγή γίνεται κίνητρο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη διασύνδεση της αξιολόγησης στο Δημόσιο με το σύστημα επιλογής προϊσταμένων προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία, καθώς το 80% των υπαλλήλων αρνείται να αξιολογηθεί.

Αυτό προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση της έκθεσης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, αν οι αξιολογητές δεν αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους, τότε οι ίδιοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων. Εξαιρούνται οι προκηρύξεις για θέσεις ευθύνης που είναι σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον, η τροπολογία δίνει περιθώριο 10 ημερών σε αξιολογητές και αξιολογούμενους, για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών. Σε περίπτωση που ο αξιολογούμενος υπάλληλος δεν έχει προμηθευτεί και υποβάλλει στον πρώτο αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησής του εντός της προθεσμίας, τότε η διαδικασία δεν αναστέλλεται αλλά η έκθεση συντάσσεται από τον πρώτο αξιολογητή χωρίς να υπάρξει η προβλεπόμενη συμβουλευτική συνέντευξη.

Στη συνέχεια, η έκθεση παραδίδεται εντός 10ημέρου, στον δεύτερο αξιολογητή, ο οποίος έχει το ίδιο χρονικό περιθώριο για να την συμπληρώσει και να την υποβάλλει στην οικεία Διεύθυνση της υπηρεσίας του.

Το χρονοδιάγραμμα αρχίζει να ισχύει από την δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ και η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα.

Αναλυτικά η τροπολογία

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημόσιο αξιολόγηση τροπολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ