«Αρπάζουν» τη βίλα του Ενρίκο Μασίας στο Σεν Τροπέ -Δείτε τον απίστευτο λόγο [εικόνες] - iefimerida.gr

«Αρπάζουν» τη βίλα του Ενρίκο Μασίας στο Σεν Τροπέ -Δείτε τον απίστευτο λόγο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας δικαστικός πόλεμος εκτυλίσσεται ανάμεσα στον διάσημο τραγουδιστή Ενρίκο Μασίας και στην τράπεζα της Ισλανδίας Landsbanki Luxembourg και η βίλα του στο Σεν Τροπέ απειλείται.


Η υπόθεση κρατάει μήνες. Ο τραγουδιστής τάβαλε με την ισλανδική τράπεζα Landsbanki, η οποία κατηγορείται για εξαπάτησε εκατοντάδων πελατών της, μεταξύ των οποίων ο Ενρίκο Μασίας. Οι επικεφαλής της τράπεζας υποχρέωναν τους πελάτες τους να υποθηκεύσουν τα ακίνητά τους με αντάλλαγμα δάνειο σε ρευστό. Η τράπεζα πτώχευσε και τα υποθηκευμένα ακίνητα πωλούνται, μεταξύ αυτών η πολυτελής βίλα του Ενρίκε Μασίας.
Κι αυτό γιατί όταν η τράπεζα κήρυξε πτώχευση ζήτησε την εξόφληση των δανείων ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τον τραγουδιστή. Τότε, ο Μασίας πήγε την υπόθεση στη δικαιοσύνη ελπίζοντας να δικαιωθεί.
Αλλά προς μεγάλη του απελπισία, στις 28 Αυγούστου, το δικαστήριο του Παρισιού ανακοίνωσε την αθώωση της ισλανδικής τράπεζας. Ο δικαστής μάλιστα δήλωσε ότι πρόκειται «για συμβάντα της οικονομικής ζωής» και ότι οι πελάτες πρέπει «οπωσδήποτε να γνωρίζουν ότι υπάρχει ρίσκο».

«Αρπάζουν» τη βίλα του Ενρίκο Μασίας στο Σεν Τροπέ -Δείτε τον απίστευτο λόγο [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Αλλά ο Αρειος Πάγος της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει την υπόθεση εξαρχής. «Είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο πήρε την απόφαση να ζητήσει την επανεξέταση μιας υπόθεσης που αφορά 350 οικογένειες» δήλωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.
«Πάνε δέκα χρόνια που ζω με τον φόβο στα εντόσθια ότι θα χάσω το μοναδικό μου ακίνητο. Ιδρωσα για να το αποκτήσω. Δούλεψα πενήντα χρόνια για να αποκτήσω το πλεονέκτημα να έχω ένα ωραίο σπίτι. Και ξαφνικά, κινδυνεύω να το χάσω γιατί μου είπαν ψέματα, με κορόιδεψαν, με εξαπάτησαν», έχει δηλώσει ο Ενρίκο Μασίας.

«Αρπάζουν» τη βίλα του Ενρίκο Μασίας στο Σεν Τροπέ -Δείτε τον απίστευτο λόγο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Ενρίκο Μασίας (το αληθινό του όνομα είναι Gaston Ghrenassia) γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1938 στο Constantine της Αλγερίας, και είναι Αλγερινός Γαλλοεβραίος τραγουδιστής.
Ο πατέρας του ήταν βιολιστής σε μια ορχήστρα που έπαιζε maalouf, δηλαδή ανδαλο-αραβική μουσική. Ο Ενρίκο έπαιζε κιθάρα απο μικρό παιδί και άρχισε να συμμετέχει στην ορχήστρα στα 15 του, παίρνοντας σύντομα τη θέση του Cheick Raymond που ήταν ο πρώτος κιθαρίστας. Στη συνέχεια δούλεψε ως δάσκαλος, αλλά συνέχισε καί την κιθάρα.
Το 1961, ο Cheick Raymond σκοτώθηκε, και την ίδια χρονιά ξέσπασε η αλγερινή επανάσταση.

«Αρπάζουν» τη βίλα του Ενρίκο Μασίας στο Σεν Τροπέ -Δείτε τον απίστευτο λόγο [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η κατάσταση έγινε επικίνδυνη για τους Εβραίους κατοίκους του Constantine, και ο Ενρίκο έφυγε, εξόριστος για τη Γαλλία μαζί με τη γυναίκα του Suzie (που ήταν κόρη του Cheick Raymond). Μέσα στη βάρκα που τον έπαιρνε μακριά απ την αγαπημένη του πατρίδα έγραψε το τραγούδι Αντίο πατρίδα μου που ήταν και το πρώτο που ηχογράφησε στα Γαλλικά, το 1962 στο Παρίσι.
Ακολούθησε μια τεράστια καριέρα στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ενρίκο Μασίας Βίλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ