Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας απαρνιέται τον τίτλο της για την αγάπη: Παντρεύεται έναν θνητό [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας απαρνιέται τον τίτλο της για την αγάπη: Παντρεύεται έναν θνητό [εικόνες]

Φωτογραφία: Royal Office for Media Bhutan via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα μάτια ενός «κοινού θνητού» η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας απαρνιέται την βασιλική της οικογένεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα.

Η 25χρονη Μάκο δήλωσε πως θα παντρευτεί τον Κέι Κομούρο, ο οποίος ήταν συμφοιτητής της, στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο, για το «φωτεινό του χαμόγελο που είναι σαν τον ήλιο».

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας απαρνιέται τον τίτλο της για την αγάπη: Παντρεύεται έναν θνητό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οπως επιβάλει ο κανονισμός της χώρας, κάθε γυναίκα μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας όταν παντρευτεί «κοινό θνητό» χάνει τον τίτλο της γαλαζοαίματης.

Η Μάκο, στη συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε πως μίλησαν για πρώτη φορά σε εκδήλωση για φοιτητές πριν από ένα πρόγραμμα σπουδών στη Σιμπούγια, πριν πέντε χρόνια. Με τον καιρό να περνά, η 25χρονη διαπίστωσε πως πρόκειται για έναν «ειλικρινή, δυνατό και σκληρό εργαζόμενο με μεγάλη καρδιά».

Το ζευγάρι πέρασε έναν χρόνο μακριά με την Μάκο να φοιτά στη Βρετανία και τον Κομούρο στις ΗΠΑ. Η πρόταση γάμου έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 μετά από ένα δείπνο.

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας απαρνιέται τον τίτλο της για την αγάπη: Παντρεύεται έναν θνητό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του ο Κομούρο δήλωσε ευγνώμων και πανευτυχής που τον έκαναν δεκτό οι γονείς της και η οικογένειά της.

Λεπτομέρειες για τον γάμο δεν έχουν γίνει γνωστές, με αξιωματούχους από το παλάτι να αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Τα χαρμόσυνα νέα, ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο μέλλον της βασιλικής οικογένειας. Κι αυτό γιατί ο αριθμός των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας έχει μειωθεί σημαντικά και υπάρχουν φόβοι πως ο πρίγκιπας Χισαχίτο, ίσως είναι ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου. Ο 10χρονος εγγονός του αυτοκράτορα είναι ένας από τους τέσσερις «κληρονόμους» του θρόνου, μαζί με τον θείο του, Ναρουχίτο, τον πατέρα του, Ακισίνο, και τον αδελφό του Ακιχίτο, που διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του.

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας απαρνιέται τον τίτλο της για την αγάπη: Παντρεύεται έναν θνητό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ