Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύζυγος του ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης Voluntad Popular αναμένεται στην Ευρώπη, μαζί με τον Julio Borges, πρόεδρο της βουλής της Βενεζουέλας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Η Lilian Tintori αναμένεται από τον Εμανουέλ Μακρόν: είναι η σύζυγος του Leopoldo Lopez, ιστορικού αντιπάλου του Νικολά Μαδούρο. Η νεαρή γυναίκα αναμένεται να συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο, μαζί με τον Julio Borges, πρόεδρο της βουλής της Βενεζουέλας και επίσης δεδηλωμένο εχθρό του Μαδούρο.
Ωστόσο, όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter, το περασμένο Σάββατο, έχει απαγορευθεί στη νεαρή γυναίκα η έξοδος από την Βενεζουέλα.
«Η δικτατορία προσπαθεί να μας εμποδίσει να κάνουμε μια σημαντική διεθνή περιοδεία», έγραψε.

Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Εμανουέλ Μακρόν της απάντησε λίγη ώρα αργότερα:
«Περιμένουμε την Lilian Tintori στην Ευρώπη. Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πρέπει να παραμείνει ελεύθερη», έγραψε ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος πρόσφατα αποκάλεσε «δικτατορία» το καθεστώς Μαδούρο.

Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Lilian Tintori, 39 ετών, προέρχεται από οικογένεια της Αργεντινής η οποία έφυγε στην περίοδο της δικτατορίας του Jorge Videla. Εγινε σταρ στην τηλεόραση της Βενεζουέλας και παντρεύτηκε τον Leopoldo Lopez το 2007. Οταν ο σύζυγός της συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, στο πλαίσιο βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, τις οποίες κατηγορήθηκε ότι υποκίνησε, η Lilian Tintori ξεκίνησε τη μάχη της για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αλλά οι απαγορεύσεις του Νικολά Μαδούρο δεν δειλιάζουν την Lilian Tintori, η οποία είναι αποφασισμένη να ταξιδέψει. Το γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι προβλέπεται συνάντησή της με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο Ραχόι καταδίκασε την προσπάθεια του Νικολά Μαδούρο να εμποδίσει την νεαρή γυναίκα να βγει από την χώρα.

Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο Julio Borges βρίσκεται στην Ευρώπη αυτές τις ημέρες και θα συναντηθεί με 4 ηγέτες κρατών, όπως ανακοίνωσε. Θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Μαριάνο Ραχόι, την Ανγκελα Μέρκελ και την Τερέζα Μέη και θα συζητήσουν για την κρίση στην Βενεζουέλα.
Ο Julio Borges, πρόεδρος της βουλής η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση, έχει πρόθεση να ζητήσει από τους ευρωπαίους ηγέτες «να ξεκινήσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα και να ευρεθεί ειρηνική λύση στην κοινωνική και θεσμική κρίση τις οποίες γνωρίζει η χώρα».

Μακρόν, Μέρκελ, Ραχόι και Μέι κάλεσαν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ