Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας: «Ο Κιμ από τοπική, έγινε πια παγκόσμια απειλή» - iefimerida.gr

Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας: «Ο Κιμ από τοπική, έγινε πια παγκόσμια απειλή»

Προβληματισμό στην ΙΑΕΑ προκαλεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν /  Φωτογραφία: (KRT via AP Video)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία ακόμη και στην Διεθνή Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας (IAEA) έχει προκαλέσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον επικεφαλής της Yukiya Amano να προειδοποιεί ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει εξελιχθεί από τοπική σε παγκόσμια απειλή.

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο Yukiya Amano ανέφερε ότι μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου την Κυριακή η απειλή μπαίνει πλέον σε μια νέα διάσταση.

«Νομίζω ότι η Βορειοκορεάτικη απειλή είναι πλέον παγκόσμια. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι πρόκειται για μια τοπική απειλή αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει» δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού, που συνδέεται με τον ΟΗΕ.

Και αυτό επειδή το αυταρχικό καθεστώς έχει πλέον αναπτύξει την τεχνολογία που του επιτρέπει να συνδυάσει τα πυρηνικά του όπλα με διηπειρωτικούς πυραύλους.

Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας: «Ο Κιμ από τοπική, έγινε πια παγκόσμια απειλή» | iefimerida.gr 0


Ο Yukiya Amano / Φωτογραφία: (AP Photo/Ronald Zak)

Παρότι η διεθνής οργάνωση δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει εάν οι ισχυρισμοί της Βορείου Κορέας είναι πραγματικοί και επρόκειτο όντως για βόμβα υδρογόνου, ο Amano τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι πως η Βόρεια Κορέα κάνει πρόοδο.

«Πραγματοποιούνται ορισμένες αναλύσεις από άλλες οργανώσεις αλλά είναι δύσκολες. Δεδομένης της εμπειρίας της IAEA στα πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, συνήθως η Βόρεια Κορέα κάνει αυτό που λέει ότι κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Yukiya Amano.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ